Cetatea Soimos, cetati Arad. Obiectiv turistic. Ghid Turism.

AutentificareCont nou cazare
Cazare » Obiective turistice » Cetatea Soimos

Cetatea Soimos

Cetatea Soimos

Cetatea Soimos se afla pe malul drept al Muresului, vizavi de Lipova si deasupra satului cu acelasi nume, pe dealul Cioaca Tautului. A fost construita dupa primele invazii ale tatarilor in zona si este atestata documentar din anul 1278.

Castelul are turnuri interioare de forma aproximativa a unui triunghi, accesibil cel mai usor dinspre vest. Cararea duce peste santul de aparare lat si adanc, prin puntea suspendata de odinioara asezata pe niste piloni uriasi, spre poarta fortificatiilor exterioare, intarita cu un turn de aparare. Din cauza starii deplorabile a puntii, aceasta intrare in zilele noastre este periculoasa si din aceasta cauza singura cale accesibila este cea care conduce de-a lungul santului, spre o spartura a zidului dinspre est.

Curtea cetatii interioare de dimensiuni considerabile (35x22 metri), este dominata de turnul portii si de turnul vechi, inalt de cateva etaje. Spre nord se situeaza Palatul reginei Izabela bogat impodobit cu sculpturi renascentiste. Remarcabil este balconul pastrat intact pana in zilele noastre si care poarta tot numele suveranei de odinioara.

Din cetate se deschide o privelişte minunată atât către defileul Mureşului cât şi spre câmpia Aradului.

« Obiective turistice

Informatii utile

© Copyright Novadesign 2010. Termeni si conditii de utilizare