Manastirea Calugara, manastiri Caras-Severin. Obiectiv turistic. Ghid Turism.

AutentificareCont nou cazare
Cazare » Obiective turistice » Manastirea Calugara

Manastirea Calugara

Manastirea Calugara

Manastirea Calugara este o manastire ortodoxa din Romania, purtand hramul Acoperamantul Maicii Domnului, situata in comuna Ciclova Montana, judetul Caras-Severin.

A fost intemeiata pe Valea Ciclovei in 1859 pe locul unei vechi chilii calugaresti.

Manastirea isi are originea intr-o pestera situata la poalele muntelui Rol pe Valea Calugarului. Conform unei legende, in ziua de 8 iunie 1830 un pastor de capre din Ciclova Montana, cu numele de Iancu Carsovanul a auzit cantece bisericesti in timp ce pastea caprele in desisul padurii de sub munte. Doi credinciosi din Oravita, Mihai Nafir si Ilie Strambei, cat si ciclovanul Ion Izverniceanul au cercetat aceste locuri si au gasit o pestera in care era o icoana a Sfintei Fecioare Maria cu pruncul in brate, obiecte bisericesti si osemintele unui calugar.

Aceasta pestera a fost largita si amenajata de oamenii din Ciclova Montana drept loc de pelerinaj si a fost sfintita pe data de 10 iunie 1859 de catre preotul Gheorghe Petrovici din Ciclova Romana, preotul Alexie Nedici din Ciclova Montana fiind bolnav.

Teologul Alexie Nedici, fiul preotului Alexie Nedici, a pornit prin satele din jur pentru a strange fonduri in vederea zidirii unei manastiri. La 16 mai 1860 incepe zidirea manastirii, lucrare care continua cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Romane din Ciclova Montana, dupa planul meşterului Franz Verdet, conform unui contract din 14 mai 1861. La 1 octombrie 1861 manastirea a fost sfintita, avand binecuvantarea arhiereasca a Episcopului de Varset. Dupa sfintirea manastirii administrarea ei a fost incredintata ctitorului Alexie Nedici.

In decursul anilor se fac numeroase amenajari si dotari din partea multor credinciosi.

« Obiective turistice

Informatii utile

© Copyright Novadesign 2010. Termeni si conditii de utilizare