Pestera Muierilor, pesteri Gorj. Obiectiv turistic. Ghid Turism.

AutentificareCont nou cazare
Cazare » Obiective turistice » Pestera Muierilor

Pestera Muierilor

Pestera Muierilor (sau Pestera Muierii) se afla in comuna Baia de Fier, judetul Gorj, pe teritoriul Depresiunii Getice a Olteniei. Pestera a fost sculptata in calcarele mezozoice de pe marginea sudica a Masivului Parang, de catre raul Galbenul.

In timpuri stravechi, pestera a servit ca adapost pe timp de razboi, cand barbatii plecau la lupte, femeilor maritate (muieri), copiilor si batranilor, de unde i se trage si numele. Este prima pestera electrificata din Romania.

Pestera are 2 intrari si o lungime de aproximativ 3.600 de metri dispusa in 4 niveluri. Traseul deschis turistilor are o lungime cuprinsa intre 7-800 metri.

Dintre atractiile din Pestera Muierilor enumeram: Domul Mic, Bazinele Mari, Cascadele Impietrite, Sala cu Guano, Turcul, Cadana.

In Galeria Ursilor a fost gasit un adevarat cimitir de resturi scheletice de ursi. In Sala Musteriana au fost descoperite foarte multe obiecte apartinand unor culturi cu mult inaintea erei noastre. In 1952 au fost descoperite fragmente de oase provenind de la cativa indivizi diferiti. Fragmentele unui craniu apartinand unei persoane de sex feminin au fost recent datate de catre cercetatori din Marea Britanie ca avand o vechime de cca. 30.000 de ani. Craniul se afla la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti.

« Obiective turistice

Caută cazare după:

Alte obiective turistice

Informatii utile

© Copyright Novadesign 2010. Termeni si conditii de utilizare